Робимо декоративні кульки та свічки на весілля вручну


Декоративні кульки

Весільні помпони можуть бути паперовими або квітковими. Для одного паперового помпона знадобляться 8 аркушів кальки (приблизно 24х65 см), лінійка, ножиці, олівець, тонкий дріт або мотузка, а також стрічка для підвішування.



Всі аркуші кальки рівно кладемо один на одного та складаємо гармошкою (розмір складки — близько 5 см). Потім за допомогою лінійки знаходимо середину і, не стягаючи папір, перев'язуємо її мотузкою або дротом. Щоб кінці помпона були гострими, потрібно вирізати галочки на краях паперу. А якщо хочете одержати плавні лінії, досить заокруглити кінці.

Обережно притримуючи середину, розправте аркуші нагорі по одному. У вас вийде пишна кулька, якою можна прикрасити стелю, поруччя, дерева. Маленькіпомпончики можна нанизувати на серветки.


Зробити квіткову кулю і того простіше. Будуть потрібні квіти (хризантеми або такі звичні гроздики), флористична губка («зелений оазис») і ваза. Пузаті квіткові помпони чудово дивляться і в керамічних вазах, і в металевих кубках, і в креміці. А ще ними можна прикрасити стільці гостей.

Свічки

Щоб свято вийшло по-справжньому світлим, зробіть декоративні свічі своїми руками. Можна виготовити їх самостійно від початку до кінця (для тих, кого захоплює процес), а можна прикрасити по своєму задуму вже готову парафінову фігурку. У своїй творчості можна використовувати кольоровий папір, бусини, стрічки та пір'я.




Ще декілька ефектних задумів - помістити свічку в декоративну скляну банку або спорудити своєрідний абажур з малюнком: світло вийде теплим і таємничим. Головне - не грати з вогнем і ставити красу на друге місце після безпеки.

Бонбоньєрки зроблені власними руками будуть гарним компліментом для Ваших гостей


На продовження теми весільного хендмейду. Створювати мініатюрні весільні бонбоньєрки своїми руками - одне задоволення. Ідей - вагон і та навіть більше. Можна в буквальному значенні перетворити коробочку для ласощів у цукерок або льодяник. Задерикувата та мила упаковка викличе захват у всіх запрошених від малого до великого.



А можна, наприклад, звернутися до японської культури. Коли потрібно практичне перетворити в гарне, рівних їй не знайти. Особливо техніка фурошикі актуальна для весілля в східному стилі. Основа цього виду рукоділля - екологічна тихорецька упаковка з вишуканим вузликом. Способів зав'язувати вузлики - безліч, один іншого прекрасніший. Набравшись досвіду у мистецтві фурошикі, з міцної та тонкої тканини можна створювати не тільки бутоньєрки, але й сумки, і навіть головні убори!

Декор весільного столу: серветки на бенкетному столі



Пофантазувати можна навіть із кільцями для серветок. Їх легко виготовити вручну, наприклад, зі шматочка шпалер і дерев'яного ґудзика. Або із гнучкого дроту та квіткового бутону. Тримачі для серветок можна зробити двох видів або квітів, щоб натякнути на жіночі й чоловічі місця за столом.



Не забудьте, що навіть ця дрібна деталь повинна бути витримана відповідно до Вашого кольору весілля. Читайте також про виготовлення бутоньєрки нареченого власними руками.

Бутоньєрка для нареченого своїми руками


Зробити бутоньєрку для нареченого власними руками — це не тільки зворушливо, але й дуже легко. Знадобиться сама квітка, кілька пружних пелюстків, м'який дріт, декоративна голка з бусиною, шпилька для кріплення до одягу та зелена клейка стрічка. Деякі поради по підбору спільного стилю букету нареченої та бутоньєрки читайте тут - http://allflower.in.ua/statti/buket-narechenoi.php.

Дротом проткніть стебло квітки прямо під суцвіттям, зігніть обидва кінці паралельно стеблу. Це потрібно, щоб зміцнити підстава бутоньєрки.



У центр квітки встроміть голку з бусиною. Залишилося обмотати стебло із дротом клейкою стрічкою. Робіть це акуратно, сильно натягаючи, тому що клейка стрічка для флористики не така вуж і клейка.

Ваше кінцеве завдання - сховати гострі деталі. З листа зелені можна спорудити витончену петельку та примотати її позаду квітки. Суть так справа навіть у новачка займе хвилин п'ять. А яка краса! Може, поставити виробництво на конвеєр і забезпечити бутоньєрками ще й всіх друзів нареченого?

Келихи своїми руками



Отож продовжимо тему, весільного хендмейду. Існує величезна кількість варіантів дизайну весільних фужерів. Якщо у вас є небагато часу, витратьте його на те, щоб придумати й втілити власний. Ваші вірні помічники - контурні наклейки, силіконовий клей, вітражні фарби, кольоровий папір, бусини, бісер, стрази, мережива, стрічки, пір'я й навіть живі квіти (правда, до кінця вечора вони, звичайно, зав'януть).



Цікавий варіант - «одягти» келихи в костюми нареченого та нареченої. До речі, цю ідею можна випробувати на пляшках шампанського.

Весільний hand-made, або зроби сама

Весілля — ідеальний час для вираження ваших творчих амбіцій. Отож розпочнемо нашу рубрику з майстер класами по виготовленню весільних виробів, які можна легко та приємно зробити своїми руками.

Також весільний hand-made - це прекрасний спосіб скоротити весільні витрати та зробити своє весілля унікальним та неповторним.

Отож розпочнемо з початку. Впершу черну у молодят виникає потреба у виготовленні унікальних та цікавих весільних запрошень, отут можна дати волю вашій фантазії та чим більша вона буде, тим ексклюзивніші запрошення у Вас вийдуть. Багато майстер-класів хендмейду з детальними фото-звітами та порадами Ви можете знайти тут - handiwork.com.ua на цьому сайті ви знайдете також поради по вибору матеріалів та приналежностей для ручної роботи.

 Запрошення hand-made 


Розсилання запрошень можна перетворити із приємної, але офіційної процедури в задушевний ритуал. Створюючи запрошувальні листівки на весілля своїми руками, ви зможете заздалегідь вдихнути в них подих свого свята. Озброївшись голубою стрічечкою, ватою та бісером, можна оформити запрошення як задвірки до райських воріт. А можна стилізувати листівки під паспорт із візою в рай. Або, змінивши звичним формам, розіслати гостям запрошення у вигляді рулонів. До речі, із цієї ідеї може вирости ціле весілля в піратському стилі!


Наречений і наречена, які мріють про класичне свято, але не позбавлені самоіронії, можуть, скажімо, виготовити запрошення в дусі культової жуйки "Love is". А замість облич комиксних закоханих вклеїти свої фотографії. Придумайте такі запрошення, щоб, одержавши їх, ваші друзі та близькі з посмішкою видихнули: «Як це на них схоже!» До речі, обраний стиль запрошень можна продовжити в картках для гостей на весіллі та листівках із словами вдячності.


 Дивіться у наступний статтях продовження цієї теми!

Весільні марновірства

Помічено, що жодне з весільних марновірств не витримує перевірки часом, але всі вони – відмінний привід побалакати за весільним столом про щось ще, крім політики. За роки роботи я їх наслухалася стільки, що тепер шкодую, що раніше не записувала. Частину з них я усе ще пам'ятаю, інші зібрані зі слів знайомих. Правда, більшість із цих марновірств мають чисто матеріальне підґрунтя і їх видумують ті, для кого весілля – це спосіб заробляти гроші. За допомогою марновірств вони або отримують більше, або просто сильно полегшують собі життя. Інші виростають через незнищенну любов людства до подарунків, що падають з неба. Про підготовку до весілля та поради весільної фотосесії читайте більше тут - http://dphoto.com.ua/2008-10-15-21-41-36/7-sovety-wedding.html Багато хто справедливо вважає, що жодне з марновірств не заслуговує того, щоб звертати на нього серйозну увагу. Можна просто робити так, як вважаєш за потрібне, а марновірства використовувати як відмінну тему для весільного застілля, замість політики та футболу, наприклад. Так і сприймайте весільні марновірства.
  • Не можна одружуватись у травні.
  • У день весілля наречену не можна бачити в її вбранні до початку весільної церемонії.
  • Щоб наречена не розплакалася на весіллі, воно повинна одягти перлове намисто.
  • По мексиканських традиціях, перли символізують сльози, які наречена проллє в спільному житті, тому перли одягати не можна.
  • Якщо наречена розплачеться в день весілля, це будуть останні сльози, які вона проллє у своєму житті.
  • Наречений повинен занести наречену в будинок на руках, тому що якщо наречена, переступаючи поріг, спіткнеться, - це дурний знак.
  • Якщо в день весілля загаснуть запалені свічки – це означає, що поруч літають привиди.
  • Бляшані банки прив'язують до машини молодих, щоб віджахнути злих духів.
  • Пелюстки роз розкидають на шляху молодят, щоб у них було багато дітей.
  • Рис кидають, щоб нагодувати злих духів і відігнати їх від молодої пари.
  • Після проголошення першого тосту молодят келихи потрібно розбити, щоб закріпити їх мрії назавжди.
  • Білі плаття в стародавності позначали важливість події, оскільки відбілити тканину до білосніжного виду коштувало великих грошей.
  • Наречена не повинна сама одягати весільне плаття, а повинна скористатися чиєюсь допомогою.
  • Гарна прикмета - укладати шлюб, коли стрілки годиннику нагорі.
  • Наречений повинен стояти праворуч від нареченої, щоб він міг дістати свій меч, щоб її захистити.
  • У день весілля тільки наречена може бути одягнена в біле - всю увагу прикуто тільки до неї.
  • Фата захищає наречену від злих парфумів.
  • Якщо в день весілля йде дощ, у вас буде багато дітей.
  • За тиждень до весілля, погодуйте вашу кішку з лівого черевика на удачу.
  • Якщо за день-два перед весіллям буде повний місяць, то спільне життя буде довге та щасливе.
  • Гарна прикмета – переступити поріг церкви із правої ноги.
  • Гарна прикмета - у день весілля побачити голуба або чорну кішку. Особлива удача - знайти павучка у весільному вбранні.
  • Китайці вірять, що червона парасолька над нареченою відгородить її від злих духів.
  • Наречена не повинна давати приміряти весільну каблучку іншим жінкам, бо вони вкрадуть нареченого.
Також про весільні марновірства та прикмети читайте тут.