Економне весілля - як заощадити на весіллі


Незабаром весілля. Так хочеться, щоб ця подія запам'яталася надовго і молодятам, і їхнім родичам. Але для того, щоб влаштувати по-справжньому грандіозне свято, необхідно затратити чималі кошти. От і доводиться балансувати між пишністю заходу та фінансовим бюджетом сімей нареченого і нареченої. Нижче подані деякі поради, на яких речах можна заощадити, щоб класне весілля обійшлося недорого.

Перед плануванням Вашого весілля необхідно визначитися з тим, чому Ви даєте більші пріоритети, а що буде другорядним і на ньому можна буде економити. Як на мене є три речі, на яких заощаджувати не рекомендується - це весільне плаття, тамада і місце, де буде проводитися весілля. Готуйтеся до того, що основна частина коштів піде саме на них. За все інше будемо розраховуватись виходячи з коштів, що залишились.

В першу чергу заощадити можна, зменшивши список запрошених гостей. Стара традиція запрошувати на весілля всю рідню та друзів помалу втрачає свою актуальність. Постарайтеся запросити тільки найближчих людей, з якими молодята знайомі особисто.

Важливий момент - вибір весільного автомобіля. Звичайно, лімузин - це красиво й модно, але задумайтеся: чи вже так сильно він вам необхідний? Можна замовити прокат більше дешевого гарного авто, витративши зекономлені гроші на інші потрібні речі. Наприклад, захід не втратить у своїй пишності, якщо замовити автомобіль «Мерседес», хай буде навіть не дуже новий. Є тут можливість і поекспериментувати.

Вибираючи ресторан, кафе або зал для проведення весілля, необхідно в першу чергу уважно ознайомитися з меню та вартістю страв. Якщо вони вас не влаштовують, то складайте меню самостійно, тільки тоді на ньому можна буде заощадити. Довіривши це рестораторам, ви свідомо прирікаєте себе на більші витрати, адже їх мета заробити на Вас чим побільше грошей. Постарайтеся вмовити власників закладу, щоб спиртне ви принесли своє - це буде набагато дешевше, хоча наші молодята вже привчили більшість ресторанів, що на весілля спиртне вони несуть своє.

Заощадити можна навіть на весільному букеті. Це аж ніяк не виходить, що вам не потрібно замовляти його або пожертвувати розмірами букету. Отут існує одне просте правило: варто вибирати для букета ті квіти, які є найбільш дешеві в даному сезоні.

Багато влаштовувачів весіль люблять розсилати гостям оригінальні запрошення, які коштують чимало. Задумайтеся про доцільність такої розкоші. Іноді гостям варто просто розіслати гарні невеликі листівки, а може запросити їх по телефону або через оригінальні SMS і електронні листи.

Дорогувато обходиться декорування банкетного залу. По-перше, випивші гості вже не будуть зауважувати ваших декорацій, тому вони втрачають своє значення. По-друге, краще витратити ці кошти на по-справжньому професійного тамаду чи музикантів, що зможуть створити гарний настрій і атмосферу свята без усяких декорацій та спецефектів.

Декілька слів про весільних фотографів, в нас вже вкоренилася думка, про те, що на будь-яких заходах великого масштабу: весіллях, хрестинах, повинен бути професійний фотограф. Але послуги сучасних фотографів коштують недешево. Можливо, хтось із запрошених родичів має якісну камеру і не проти побути в якості фотографа на Вашому весіллі. Сучасна техніка дозволить роздрукувати знімки гарної якості та великого розміру.

Дотримуючи ці досить простих правил, ви зможете організувати відносно недороге весілля, що при цьому воно не втратить свого шику та грандіозності.

Немає коментарів:

Дописати коментар