Оформлення весілля квітами

Весілля — найважливіше свято в житті кожної родини — це день, що належить нареченому і нареченій. З давніх часів, для того, щоб зробити цей день незабутнім, весілля оформляли квітами. Стародавні звичаї кажуть, що на голові нареченої мав бути вінок або діадема з живих квітів, а в її руках був букет, що наприкінці весільного свята повинна, за традицією, піймати щаслива подружка нареченої.

Однак на цьому оформлення весілля квітами не закінчується. Здавна живі квіти вважалися оберегами для молодих. Саме тому в Древньому Римі букет нареченої сплітали з особливих ароматичних трав і включали в нього колоски пшениці. Таке оформлення весілля квітами гарантувало, по віруванням древніх, захист від злих духів, а так само вірність і достаток.

У Греції приміщення для весільних церемоній прикрашали вічнозеленим плющем, що обіцяли молодятам довге життя. У Європі в шлюбній церемонії неодмінно брало участь апельсинове або миртове дерево.

У наш час при оформленні весілля квітами використають ароматнытроянди і лілії. У першу чергу їх включають у букет нареченої і у бутоньєрку для нареченого. Саме букет нареченої задає тон всьому квітковому оздобленню весілля. Тому бажано, щоб все оформлення весілля квітами проводилося однієї й тією же компанією. А простір для оформлення весілля квітами неосяжно широкий. Все залежить тільки від вашої фантазії, таланта флориста й весільного бюджету.

Будинок нареченої, куди приїжджає наречений, може бути прикрашений арками з кучерявих рослин і рожевими букетами, які із самого початку зададуть тон всьому святу. Весільний кортеж, оформлений спеціально виготовленими квітковими прикрасами, підкреслить урочистість церемонії. Бутоньєрки на святковому столі збережуть атмосферу свята на весь вечір і можуть стати прекрасним сувеніром для гостей. А спальня молодих, прикрашена квітами, буде приємним сюрпризом для молодят наприкінці радісного свята.

Оформлення весілля квітами не варто відкладати на останній момент, адже флористові необхідно буде врахувати масу тонкощів, щоб у день вашого весілля, потрапивши в казковий світ квітів, ви відчули себе щасливими.

Немає коментарів:

Дописати коментар